Vidner skal afhøres igen om minksagen

Der vil blive foretaget genafhøringer i minksagen den 30. marts og 1. april, oplyser Minkkommissionen. Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal vidne igen. 

Afhøringerne i minksagen startede 7. oktober 2021 ved Retten på Frederiksberg. 
Afhøringerne i minksagen startede 7. oktober 2021 ved Retten på Frederiksberg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Afhøringerne om minksagen er alligevel ikke helt færdige endnu. 30. marts og 1. april vil Minkkommissionen foretage genafhøringer ved Retten på Frederiksberg.

Det oplyser Minkkommissionen på sin hjemmeside.

Kommissionen har endnu ikke oplyst, hvilke personer der skal genafhøres. Navnene vil dog blive offentliggjort senest den 23. marts, lyder det.

Indtil nu er 74 vidner blevet afhørt over 32 dage i perioden fra 7. oktober 2021 til 28. januar 2022.

Minkkommissionen blev nedsat af Folketinget i december 2020 og har fået til opgave at undersøge forløbet op til og efter beslutningen om at aflive samtlige danske mink. 

Beslutningen om at aflive de danske mink fik et dramatisk efterspil, da det kom frem, at der i første omgang ikke var lovhjemmel til at kræve aflivningerne gennemført. Sagen endte i november 2020 med at koste daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) jobbet.

Få overblik over højdepunkterne fra de foreløbige afhøringer her – eller dyk ned i det vigtigste fra samtlige afhøringdage her.

Minkkommissionen består af landsdommer Michael Kistrup (formand) og de to medlemmer professor Helle Krunke og advokat Ole Spiermann. Advokat Jakob Lund Poulsen er udspørger. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00