Myndigheder mistænker hakket oksekød for at gøre danskere syge med campylobacter

SMITTEKILDER: Ny viden indikerer, at hakket oksekød gør flere danskere syge af campylobacter, end hidtil kendt. Regeringens nye handlingsplan lancerer to nye indsatsområder for mere afklaring.

Smittekildeprojekter peger som noget nyt på hakket oksekød “som en væsentlig kilde til campylobacteriose hos mennesker”, fremgår det af regeringens handlingsplan mod campylobacter.
Smittekildeprojekter peger som noget nyt på hakket oksekød “som en væsentlig kilde til campylobacteriose hos mennesker”, fremgår det af regeringens handlingsplan mod campylobacter.Foto: Kristoffer Juel Poulsen/Ritzau/Scanpix
Sine Riis Lund

Man har haft lidt svært ved rigtigt at finde ud af, hvad man skal stille op med campylobacter, og det skyldes blandt andet, at man ikke har de samme håndtag at skrue på, som man havde med salmonella.

Steen Ethelberg
Seniorforsker, Statens Serum Institut

Det er ret interessant. Hakket oksekød er ikke tidligere identificeret som en kilde til smitte med campylobacter.

Annette Perge
Sektionsleder, Fødevarestyrelsen

Hakket oksekød kan være en hidtil overset synder, når det kommer til at nedlægge danskerne med diarré, opkast og feber.

Det viser en ny handlingsplan mod campylobacter fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

I handlingsplanen bemærkes det, at smittekildeprojekter som noget nyt peger på hakket oksekød “som en væsentlig kilde til campylobacteriose hos mennesker”.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00