Ny kontorchef for forbrugersikkerhed

PORTRÆT: Lægemiddelstyrelsen fik 1. maj en ny afdeling for forbrugersikkerhed. Ny kontorchef er den 52-årige Elin Andersen, tidligere beskæftiget i konsulentvirksomheden Cisaro. Afdelingen for forbrugersikkerhed skal blandt andet indsamle og vurdere bivirkninger.
Rikke Sønder Larsen
Lægemiddelstyrelsen har oprettet en afdeling for forbrugersikkerhed. Elin Andersen er udnævnt til ny kontorchef.

Elin Andersen er 52 år gammel, gift og har tre børn. Hun er uddannet læge og har tidligere været beskæftiget som drug safety consultant i sit eget konsulentfirma Cisaro, hvis speciale var medicinsikkerhed. Forinden var hun medicinaldirektør i Pharmacovigilance. Hun har desuden arbejdet for Novo Nordisk og LEO Pharma.

Afdelingen for Forbrugersikkerhed skal ses som en reaktion på flere offentlige sager om voldsomme bivirkninger - slankemidlet Letigen og gigtpræparaterne med COX-2 hæmmere eksempelvis - hvor myndighederne fremstod knap så flaterende. Det har nu fået styrelsen til at skærpe sin egen profil på dette område.

Oprettelsen af den nye afdeling har derfor to formål. Dels skal afdelingen rent organisatorisk øge fokus internt på forbrugersikkerhed, der nu varetages et sted fra. Dels skal den eksterne kommunikation med offentligheden øges og professionaliseres.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00