Nye regler for særlige rådgivere

KORT NYT: I forbindelse med regeringsdannelsen er der indført et regelsæt for ansættelse og aflønning af ministrenes såkaldt særlige rådgivere. Reglerne betyder, at der indføres regler for antal rådgivere i hvert ministerium og for den maksimale løn, en rådgiver kan modtage.
Fakta

Maksimumsrammer for aflønningen af særlige rådgivere:

Rådgiver for Maksimal nettoløn*
Statsministeren: 1.040.000
Udenrigsministeren: 920.000
Minister nr. 2 i statsrådsrækkefølgen: 920.000
Finansministeren: 920.000
Øvrige ministre K-udvalget og Ø-udvalget: 835.000
Ministre i øvrigt: 735.000

*) Nettolønnen er lønnen ekskl. eget og arbejdsgivers pensionsbidrag.

Den nye S-R-SF-regering har indført et regelsæt for ansættelse og aflønning af særlige rådgivere. Det betyder, at 14 af ministrene ifølge regelsættet maksimalt må ansætte én særlig rådgiver.

De resterende 9 ministre, som er medlem af regeringens økonomi-udvalg og af regeringens koordinationsudvalg med ekstra koordinerende opgaver, kan maksimalt ansætte to rådgivere.

Aflønning af særlige rådgivere ændres, så rådgivernes løn afhænger af uddannelsesniveau, kvalifikationer og erfaringer. Der bliver som noget nyt indført maksimale lønniveauer for rådgiverne.

Reglerne betyder, at flertallet af rådgiverne kan modtage op til maksimalt 75 procent af ministerens lønniveau, mens rådgivere for ministre, der er med i regeringens K-udvalg eller Ø-udvalg med ekstra koordinerende opgaver, kan modtage op til 85 procent af ministerens løn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00