Analyse af 
Esben Schjørring

Nye tal: Her er de borgerliges åbning – regeringen taber sit vigtigste kort

Vælgerne har længe haft sundhed som det vigtigste emne i dansk politik. Det nye er ikke kun, at den prioritering er steget eksplosivt, men at vælgerne ikke længere ser sundhed som noget, kun en socialdemokratisk ledet regering kan tage sig af.

Samlet set er det en sandsynlig tese, at vælgerne efter advarslerne, om et sundhedsvæsen, der bryder sammen under en ny covidbølge, sidder tilbage med indtrykket af en regering, der ikke har styr på området.<br>
Samlet set er det en sandsynlig tese, at vælgerne efter advarslerne, om et sundhedsvæsen, der bryder sammen under en ny covidbølge, sidder tilbage med indtrykket af en regering, der ikke har styr på området.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Et stille, men meget markant opbrud er på vej i vælgerhavet. Og det kan få store konsekvenser for udfaldet af kampen om regeringsmagten frem mod næste folketingsvalg.

Det er konklusionen, når man dykker ned i Epinions seneste meningsmåling (foretaget for Altinget og DR) af vælgernes dagsorden, og hvilken regering – en borgerlig eller en socialdemokratisk ledet – de mener, er bedst til at varetage de vigtigste politiske problemer.

Der er tale om to bemærkelsesværdige skred.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00