Nyt lovforslag skal sikre specialiserede socialtilbud: Organisationer frygter det modsatte resultat

En lovændring vil gøre det dyrere for kommuner at benytte botilbud uden for egne kommunegrænser. Målet er at understøtte driften af specialiserede tilbud, men det modsatte kan blive konsekvensen, advarer flere organisationer.

Et nyt lovforslag indfører skal sikre, at en kommune nu også skal betale for sundhedsydelser, hvis de har borgere på botilbud i andre kommuner. Virkningen kan blive den modsatte af intentionen, frygter organisationer.
Et nyt lovforslag indfører skal sikre, at en kommune nu også skal betale for sundhedsydelser, hvis de har borgere på botilbud i andre kommuner. Virkningen kan blive den modsatte af intentionen, frygter organisationer.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Borgere med behov for et botilbud risikerer ikke at få tilbudt det mest egnede sted, hvis et nyt lovforslag vedtages.

Det frygter erhvervs- og handicaporganisationer.

Lovændringen vil betyde, at en kommune, der visiterer borgere til et botilbud uden for kommunens egne grænser ikke kun skal betale for selve opholdet, men nu også for de sundhedsydelser borgen modtager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024