OECD retter hård kritik mod almen praksis

ANBEFALINGER: Ny OECD-rapport anser dansk almen praksis for forældet. Rapportens kritik og anbefalinger har store ligheder med Danske Regioners krav til de praktiserende læger i overenskomstforhandlingerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Rapporten anbefaler blandt andet:
  • En national vision for hvordan praksissektoren skal udvikle sig over de næste 5 til ti år. Særligt fokus på sammenhæng i behandlingen.
  • At myndighederne finder en balance mellem at stille krav og opstille incitamenter til at de praktiserende læger omstiller sig.
  • Nationale forløbsprogrammer og vejledninger i almen praksis. For at få dem overholdt kan både bruges økonomiske gulerødder og sanktioner.
  • De praktiserende læger skal lokkes væk fra enkeltmands-praksis.

Primærsektoren er et særskilt område, der vækker bekymring. Sådan lyder advarslen i en ny OECD-rapport, der udkommer i dag 16. april.

En rapport, der ellers generelt har stor ros til den måde, som hospitalsvæsnet de senere år er blevet indrettet på. Ligesom at Danmark roses for at have indført gode tiltag for at sikre god behandlingskvalitet og gode systemer til at overvåge kvaliteten.

Et sammendrag, som Altinget.dk er kommet i besiddelse af, understreger, at de praktiserende læger i mange år har udført deres rolle i sundhedsvæsnet godt, men konkluderes det i rapporten:  

0:000:00