Om  
David Dreyer Lassen

Økonomiprofessor skal stå i spidsen for forskning i sociale data på KU

Det nye Copenhagen Center for Social Data Science, som får navnet SODAS under Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet skal ledes af David Dreyer Lassen, som er professor i økonomi samme sted og de sidste mange år har gravet sig ned i de menneskegenererede big data.

Line Jenvall

Cand.polit, ph.d. og professor i økonomi på Københavns Universitet David Dreyer Lassen modtog for nylig en EliteForsk-pris fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og succesen fortsætter.

Han er blevet udpeget til at lede universitetets nye center for forskning i såkaldt big social data, Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS). Det skriver Børsen.

David Dreyer Lassen har i samarbejde med centrets viceleder, Sune Lehmann fra DTU Compute, igennem de senere år arbejdet med de store menneskegenererede data-mængder i projekter, som blandt andet Copenhagen Network Study, der er et af de mest detaljerede, store netværksdatasæt i verden og en udløber af dataforskningsprojektet Social Fabric, hvor 1000 unges smartphones gennem flere år har leveret data til forskerne.

0:000:00