Øresundsregionen indgår sundhedsaftale med USA

FORSKNING: Øresundsregionen og Massachusetts i USA indgår for første gang en aftale om sundhedsforskning. Aftalen skal styrke samarbejdet over Atlanten i forbindelse med forskning og erhvervsudvikling inden for biotek, medicinal- og medico-industri.
Lobna Taiybi
Fakta
Samarbejdsaftalen blev skrevet under ved den store Bio-messe BIO 2012, som finder sted i Boston Convention & Exhibition Center, i Scandinavian Pavilion med deltagelse af guvernøren for The Commonwealth of Massachusetts Deval Patrick og de politiske repræsentanter for de tre regionsråd i Danmark og Sverige.

 

En ny aftale skal udvikle og styrke samarbejdet over Atlanten på sundhedsområdet med særligt fokus på forskning og erhvervsudvikling inden for biotek, medicinal- og medico-industri (life science).

Det er Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne, der indgår i et samarbejde med den amerikanske delstat Massachusetts for at styrke samarbejdet i sundhedsforskning over Atlanten. 

Formålet med aftalen er blandt andet at styrke forskningssamarbejder, udveksling af forskere og studerende mellem Øresundsregionen og Massachusetts, lettere adgang til amerikanske forskningsmidler, og at erhversudviklingen styrkes i Øresundsregionen.

Dokumentation

Samarbejdsaftalen mellem The Commonwealth of Massachusetts og Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne skal:

  • fremme udveksling af forskere og studerende

  • fremme aktiviteter, der kan styrke forskningssamarbejder inden for life science området

  • identificere særlige projekter, partnerskaber eller samarbejder mellem parterne, der kan føre til nye eller styrkede forskningssamarbejder

  • identificere og anvende relevante statslige ressourcer og programmer for at understøtte samarbejder og kommercialisering af forsknings- og udviklingsprojekter og resultater

  • etablere en ramme, inden for hvilken hver af parterne kan indgå i fælles forsknings- og udviklingsprojekter finansieret af f.eks. EU eller National Institute of Health, der kan udvikle nye produkter og processer, der kan udnyttes kommercielt på det globale marked.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00