Opposition afviser tandstøtte

FORBEHOLD: V og K siger nej til regeringens lovforslag, der vil sikre økonomisk støtte til patienter med sjældne tandsygdomme. Det skyldes, at regeringen har hentet pengene fra skatter og afgifter.
God idé, men forkert finansiering. Sådan lød det samstemmende fra oppositionen, da regeringen og Enhedslistens forslag om at sikre personer med særlige medfødte tandsygdomme tilskud til tandbehandling i går tirsdag blev 1. behandlet i Folketingssalen.

Modstanden skyldes i følge partierne, at tilskuddet til patienter med medfødte sygdomme, der medfører høje tandlægeregninger, skal finansieres gennem forhøjede skattter og afgifter. Forslaget vil afsætte 22 mio. kr. årligt til støtten, og pengene skal hentes i de 5 mia. kr., som regeringen og Enhedslisten vil indkassere i forhøjede skatter og afgifter.

Ventres handicapordfører, Hans Andersen, udtaler: 

"Det at kunne bruge ekstra 22 mio. kr. på det her område har sin baggrund i, at man opkræver ekstra skatter og afgifter på 5 mia. kr., og der har vi i Venstre meget klart sagt fra starten, at det kan vi ikke være med til."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00