Patienter og PLO afviser samarbejde med SmerteDanmark

SMERTE: Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen og PLO mener, at den kommende paraplyorganisation SmerteDanmark har alt for tætte forbindelser til medicinalindustri og PR-firma.
Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen og de praktiserende læger er enige med SmerteDanmark i, at behandlingen af smertepatienter skal være bedre.
Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen og de praktiserende læger er enige med SmerteDanmark i, at behandlingen af smertepatienter skal være bedre.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Hvis man som organisation skal opbygge troværdighed igennem uafhængighed og armslængde til medicinalindustrien, så kan man næsten ikke finde et dårligere sted at placere et sekretariat end i et PR-firma. Et firma, der brander sig selv på at være dygtig til at sælge medicin.

Leif Vestergaard Pedersen
Direktør, Kræftens Bekæmpelse

Det er godt, hvis der kommer større fokus på at forbedre behandlingen af smertepatienterne.

Sådan lyder den positive del af tre markante foreningernes reaktion på, at nogle læger, Foreningen af Kroniske Smertepatienter og Grünenthal har taget initiativ til at stifte en paraplyorganisation på smerteområdet. 

Men den negative reaktion er, at de tre foreninger, Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen og PLO, afviser at blive medlemmer af SmerteDanmark. Målet er ellers, at bl.a. patientorganisationer og lægefaglige organisationer bliver medlemmer.

0:000:00