Patientforening ude med riven: Etisk Råds argumenter om organdonation bygger på antagelser – ikke viden

Etisk Råd-formand anerkender, at forskellige modeller for organdonation ikke adskiller sig meget fra hinanden, men fastholder, at politikerne bør holde fast i den nuværende model. Patientforening mener, det er en antagelse uden evidens bag.

Hvert år dør danskere, mens de er på venteliste til et nyt organ. Derfor vil politikerne ændre reglerne for organdonation, men hvilken model der er den rigtige, er der ikke enighed om. Heller ikke Etisk Råd og Organdonation Ja Tak ser ens på modellerne.
Hvert år dør danskere, mens de er på venteliste til et nyt organ. Derfor vil politikerne ændre reglerne for organdonation, men hvilken model der er den rigtige, er der ikke enighed om. Heller ikke Etisk Råd og Organdonation Ja Tak ser ens på modellerne.Foto: Handout/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

En rapport om organdonation fra Etisk Råd kritiseres for at indeholde "forkerte konklusioner".

Anklagen kommer fra patientforeningen 'Organdonation – ja tak', som mener, at vejen hen imod at skaffe flere organdonorer starter med at vende den danske model for organdonation på hovedet.

Derfor spærrede folkene bag 'Organdonation – ja tak' øjnene op, da Etisk Råd i slutningen af januar offentliggjorde en rapport, hvori rådet fremlagde tre argumenter for at bevare den nuværende ordning, der baserer sig på aktivt tilvalg.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024