Om  
Pernille Schnoor

Pernille Schnoor (ALT) genopstiller heller ikke

Pernille Schnoor (ALT) er træt af Christiansborg og genopstiller ikke. Halvdelen af Alternativets folketingsgruppe vil dermed ikke være på næste stemmeseddel.

Redaktionen

Med en bredside til kulturen på Christiansborg og ikke mindst medierne forklarer Pernille Schnoor (ALT) over for Jyllands-Posten, hvorfor hun som flere af sine partifæller ikke vil være at finde på stemmesedlen, når der inden sommeren 2019 skal være valg til Folketinget:

"I takt med nulfejlskulturen herinde er politik blevet til sagsbehandling. Vi sidder næsten som små jurister og diskuterer hvert enkelt ord. De, der elsker at sagsbehandle, synes, det er skønt. Det gør jeg ikke."

For når folketingsmedlemmerne bruger deres tid som ordkløvere, mister de fokus på visioner, mener hun.

"Jeg vil hellere pege på et politisk mål og lade embedsfolk nå det. Men man sidder og knuger sig til den politiske tekst, fordi man er så bange for, at man siger ja til, at et ord står forkert. For så får man ballade i medierne."

Med seks ordførerskaber inden for sundhed, trivsel og uddannelse har der nu været vel rigeligt ordkløveri for Pernille Schnoor. Hun kommer hverken til at savne "den hårde tone", "mediernes konfliktkriterie" eller "Borgens voksenmobning":

"Jeg er træt af måden, hvor man forsøger at optrappe konflikter og skabe sensationer på både person- og partiniveau for at få taletid."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Schnoor

Udviklingschef, Headspace, stifter, tænketanken Talk, fhv. MF (ALT)
ph.d. i marketing (Copenhagen Business School 2004), cand.comm. (Roskilde Uni. 1994)

0:000:00