PLO-formand: Sygehuse afviser stadig flere patienter

De praktiserende læger oplever stigende problemer med, at sygehuse afviser henviste patienter. "Det er utåleligt for lægerne og dybt frustrerende for patienterne," siger PLO’s formand, Jørgen Skadborg. Danske Regioner kan ikke bekræfte stigningen. Stephanie Lose (V) lover bedre information, men understreger, at almen praksis-lægerne også har et ansvar.

Danske Patienter frygter, at nærhedsfinansieringn på 1,5 mia. kr. årligt giver sygehusene for kraftigt et incitament til at holde patienter ude af sygehusene.
Danske Patienter frygter, at nærhedsfinansieringn på 1,5 mia. kr. årligt giver sygehusene for kraftigt et incitament til at holde patienter ude af sygehusene.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

”Det er ikke blevet bedre. Det er blevet værre.”

Sådan lyder vurderingen fra PLO’s formand, Jørgen Skadborg, om problemet med, at sygehusene afviser patienter, som den praktiserende læge har henvist til undersøgelse.

”Det belaster mine kolleger og er dybt frustrerende for patienterne. De oplever, at deres praktiserende læge ikke kan hjælpe dem, men bliver så afvist af sygehuset. Det er en stor trussel over for bestræbelserne på at skabe et mere sammenhængende sundhedsvæsen for patienterne,” siger Jørgen Skadborg.

0:000:00