Podcast: I 2016 solgte Danmark en dyr vaccinefabrik – nu vil to støttepartier alligevel have en ny

AJOUR: Danmarks tidligere vaccinefabrik kørte med underskud, og den ville formentlig ikke have hjulpet i kampen imod coronavirussen. Nu mener to støttepartier, at Danmark igen skal have statslig vaccineproduktion.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Da Danmark havde sin egen vaccineproduktion, kostede vaccinerne mere, end hvad svenskerne eksempelvis måtte betale for deres.

Svenskerne havde end ikke egen vaccinefabrik, men købte ind fra markedet, og det var en af årsagerne til, at de danske politikere besluttede sig for at sælge den statslige vaccineproduktion fra.

Midt i coronakrisen genopliver regeringens to støttepartier, Enhedslisten og SF, debatten om, hvorvidt staten alligevel igen burde have vaccineproduktion på statslige hænder.

Eksperterne vurderer dog, at en statslig vaccinefabrik formentlig ikke ville gøre nogen forskel i kampen mod covid-19, men det handler heller ikke kun om coronavirussen for de to partier, når de genopliver ønsket.

Altingets forskningsredaktør, Chris Lehmann, og Altingets sundhedsredaktør, Signe Løntoft, forklarer om salget af den statslige vaccinefabrik.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvornår ved vi, hvilken af de skandinaviske strategier der er bedst? Podcast: Hvornår ved vi, hvilken af de skandinaviske strategier der er bedst? Næste artikel Ugens EU-podcast: Kan 55 milliarder kroner købe verden en vaccine? Ugens EU-podcast: Kan 55 milliarder kroner købe verden en vaccine?
Udsatte i København er massivt ramt af corona

Udsatte i København er massivt ramt af corona

OPRÅB: På et enkelt opholdssted for socialt udsatte er der over weekenden konstateret 26 smittede. Socialborgmester opfordrer regeringen til at huske de udsatte, når der fordeles vacciner.