Politikere strides om kræftbehandling

NYHED: På Christiansborg kan politikerne ikke blive enige om, hvem der har ansvaret for den langsomme fremgang i kræftbehandlingen. Er syndebukken regionerne eller regeringen?
Kristine Bertelsen
Politikerne strides om, hvem der har ansvaret for, at planerne for kræftbehandling endnu ikke er sat i gang. Regeringen og Dansk Folkeparti mener, at ansvaret ligger hos regionerne, mens Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF derimod skyder skylden på regeringen.

Det er en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen, der ligger til grund for striden. Den viser, at sygehusene er for langsomme til at implementere den plan, der skal sikre kræftpatienter en hurtig og effektiv behandling. Sundhedsstyrelsens rapport følger op på den såkaldte Kræftplan II fra 2005.

Ansvarsfordeling
Socialdemokraterne skyder skylden på sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Ministeren har ikke arbejdet langsigtet nok og har derfor heller ikke sat nok penge af til området, siger Sopie Hæstorp Andersen (S), medlem af Sundhedsudvalget.

"Jeg synes, at ministeren har svigtet. Ministeren afsætter hvert år i samarbejde med Dansk Folkeparti penge til området, fordi det er et politisk varmt emne. Men selvom der bliver sat flere penge af til kræftpatienterne, er der ikke taget højde for, at der bliver stadig flere patienter. Der er derfor ikke afsat penge nok til et længerevarende forløb," siger Sophie Hæstorp Andersen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00