Portræt af Stephanie Lose: "Min natur er at skære ind til benet med det samme"

PORTRÆT: En lederskikkelse, der rager op. Snusfornuftig. Knivskarp i forhandlinger. Og klar til at gribe magten, når hun mener, hun kan bidrage. Stephanie Lose (V) forhandler i disse uger med regeringen om regionernes økonomi og tillægges samtidig en central rolle i spillet om magten i Venstre.

"Det er selvfølgelig normalt at læse lidt op før en forhandling, men hun har styr på alle tænkelige scenarier og sine forskellige handlemuligheder i en grad ud over det sædvanlige. Og så tør hun række ud efter magten. Ikke for magtens skyld, men fordi hun mener, hun har noget positivt at bidrage med," siger Sophie Hæstorp Andersen (S) om sin formand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V).
"Det er selvfølgelig normalt at læse lidt op før en forhandling, men hun har styr på alle tænkelige scenarier og sine forskellige handlemuligheder i en grad ud over det sædvanlige. Og så tør hun række ud efter magten. Ikke for magtens skyld, men fordi hun mener, hun har noget positivt at bidrage med," siger Sophie Hæstorp Andersen (S) om sin formand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hun kan jo klæde embedsmænd fuldstændig af

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Formand for Region Hovedstaden

Jeg er måske ikke dybt ideologisk, men jeg er værdipolitiker og har en klar mening om, hvor jeg synes, samfundet skal hen

Stephanie Lose

På papiret så det svært ud. Rigtig svært. Efter valget til landets regioner i november 2017 tog socialdemokraterne fire af fem af formandsposter, så det var oplagt, at formanden for Danske Regioner også skulle være rød. Men sådan gik det ikke.

Det er sjældent, jeg hiver en beslutning ned fra hylden. Det er en kombination af at analysere situationen og lytte til min mavefornemmelse: Er det her det rigtige?

Stephanie Lose
Formand for Danske Regioner

For den femte regionsrådsformand var Stephanie Lose fra Venstre.

Hvis du fjerner Lars Løkke og Kristian Jensen og skal ud og kigge efter, hvem der så er af lederskikkelser at tage af i Venstre, så er hun en af de få, der rager op

Jarl Cordua
Politisk kommentator

"Stephanie Lose har vist, at hun har en åben og inddragende ledelsesstil. Hun har også de rette menneskelige og politiske lederegenskaber," sagde forhandlingsleder for Radikale, Karin Friis Bach, da hun skulle forklare, hvorfor hendes parti endte med at pege på Lose frem for på en af de garvede socialdemokrater, der bejlede til den magtfulde post som formand for regionerne.  

0:000:00