Privat hospitalskæde udvider

UDVIDELSE: Den skandinaviske hospitalskæde Aleris har købt privathospitalet Hamlet A/S.

Den svenske kæde Aleris Privathospitaler har købt 78 procent af aktierne i Danmarks største privathospital, Hamlet A/S. Aleris er nu i gang forhandlinger med de resterende aktionærer om at købe de sidste 22 procent.  

Aleris er i forvejen Danmarks næststørste privathospitalskæde og samtidig en af Nordens førende aktører på det private sundhedsmarked. Købet af Hamlet A/S ses af Aleris som en vigtig del af koncernens udvikling og positionering på det skandinaviske marked:
"Købet af Privathospitalet Hamlet er strategisk vigtigt for Aleris. I Danmark udbygger vi vores betydelige position i den private sundhedssektor ved at blive en landsdækkende privat aktør. Købet udvider således både vores geografiske repræsentation og samlede faglige kompetence. Hamlet tilfører endvidere nye specialeområder til vores omfattende palet af sundhedsydelser. Jeg glæder mig til, at et så værdifuldt selskab som Privathospitalet Hamlet bliver en del af Alerisfamilien og ser frem til at udvikle os sammen med dem," siger Stanley Brodén, koncernchef for Aleris, i en pressemeddelelse.

På Privathospitalet Hamlet glæder direktøren sig også over købet:
"Jeg glæder mig til at komme i gang med samarbejdet med den nye ejer. I Danmark er debatten om de private hospitaler på mange måder stivnet i en ufrugtbar skyttegravskrig. Nu kommer der input og nye visioner fra en virksomhedsgruppe, som har både en dansk og nordisk stærk position indenfor sit område, og som Hamlet føler sig godt tilpas ved at være en del af," siger Vinni Breuning, direktør for Hamlet, i en pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00