Underernæring er stadig et problem på danske sygehuse

KOST: Sammensætningen og timingen af ernæring kan have afgørende indflydelse på kritisk syge patienters chancer for at overleve. Alligevel står alt for mange patienter alene med at tænke ernæring ind i deres behandling, mener overlæge og professor i ernæring.

Der er masser af evidens for, at kostindtag og ernæring er en væsentlig prognostisk faktor for at overleve, fortæller overlæge og professor Henrik Højgaard Rasmussen. ARKIVFOTO. 
Der er masser af evidens for, at kostindtag og ernæring er en væsentlig prognostisk faktor for at overleve, fortæller overlæge og professor Henrik Højgaard Rasmussen. ARKIVFOTO. Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Indlæggelsestiden i Danmark er utrolig kort, og derfor kan man faktisk ikke nå at rette så meget op her. Det er svært at nå meget andet end at lave en ernæringsscreening og en plan.

Henrik Højgaard Rasmussen
Overlæge og professor ved Aalborg Universitetshospital

Vi ved, at desværre meget få læger tænker ernæring ind som en del af en medicinsk behandling.

Susanne Wolf
Videnskabelig rådgiver i Nestlé Health Science

Ethvert liv har sine afgørende øjeblikke. Dage, man aldrig glemmer. For Jette Lyngholm var fredag 5. november 2010 en af de dage.

Den fredag gav hospitalslægen hende beskeden, at de ikke kunne tilbyde hende andet end livsforlængende kemo mod en endetarmskræft, der havde spredt sig til lever og lunger.

”Det var jo en dødsdom,” husker Jette Lyngholm, der på det tidspunkt var 50 år gammel.

0:000:00