Regeringen vil indføre særlige åbningstider for ældre i supermarkeder

CORONAVIRUS: Særlige tidsrum forbeholdt indkøb for ældre og udlevering af mundbind på kommunen kan blive del af hjælpepakke til ældre. Blå blok efterlyser dog fortsat flere penge og klare sundhedsfaglige retningslinjer.

Enkelte supermarkeder har allerede flirtet med tanken om særlige åbningstider forbeholdt ældre. Nu tegner idéen til at kunne blive del af en hjælpepakke til ældre, som lige nu forhandles på Christiansborg.
Enkelte supermarkeder har allerede flirtet med tanken om særlige åbningstider forbeholdt ældre. Nu tegner idéen til at kunne blive del af en hjælpepakke til ældre, som lige nu forhandles på Christiansborg.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Særlige tidsrum forbeholdt ældre i dagligvarebutikker kan blive en del af den strategi, som skal beskytte ældre mod coronavirus.

Forslaget indgår som del af regeringens aftaleudkast til en hjælpepakke for ældre, som lige nu forhandles med Folketingets partier, erfarer Altinget.

"Supermarkedet er jo et sted, hvor man er i højrisiko og helt uforvarende risikerer at påføre sig selv smitte. Det er en spændende tanke, og det er godt, at vi får de kreative løsninger på bordet lige nu," siger Kirsten Normann Andersen, der er ældreordfører for SF.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00