Regeringen vil finde kommerciel partner til dansk vaccineproduktion

En undersøgelse skal finde ud af, hvilke virksomheder der kan stå bag en dansk vaccineproduktion, om den kan placeres i Danmark og med hvilken teknologi. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) tror, at der er interesse for et udbud blandt vaccineproducenter.

”Regeringen har haft en god dialog med den stærke danske life science-branche, og det har givet anledning til at tro på, at der er interesse blandt vaccineproducenter for at etablere produktion i Danmark", udtaler erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.
”Regeringen har haft en god dialog med den stærke danske life science-branche, og det har givet anledning til at tro på, at der er interesse blandt vaccineproducenter for at etablere produktion i Danmark", udtaler erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Regeringen har igangsat en undersøgelse af mulighederne for en dansk vaccineproduktion i et samarbejde med ”en kommerciel partner”.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen skal kortlægge, hvilke virksomheder, der kunne være interesserede i at byde ind på opgaven, og ”hvilke teknologiske og økonomiske krav”, der kan stilles til virksomhederne i udbuddet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00