Region Midtjylland skal spare 284 mio.

REGION: Region Midtjylland har fremlagt budgettet for 2011. Alle partier undtagen Fælleslisten står bag forliget, som skærer 284 mio. De andre regioner er først klar senere på sommeren.

Med aftalen har regionsrådet udvist politisk ansvarlighed.  Der er truffet en række nødvendige beslutninger, for at budgettet kan nå sammen. Vi er klar over, at besparelserne vil kunne mærkes af både patienter og medarbejdere, men de er nødvendige for at få skabt sammenhæng i økonomien.

Bent Hansen (S)
Regionsrådsformand

I Region Midtjylland er man netop blevet enige om økonomien for 2011. 39 medlemmer af regionsrådet stemte for, kun Fælleslisten stod udenfor.

I det nye budget skæres 284 millioner kroner fra pengeposen. I en pressemeddelelse fra Region Midtjylland fremgår det, at de somatiske og psykiatriske hospitaler skal spare 191 millioner på driftsbudgetterne.

De resterende 93 millioner findes ved tværgående besparelser. Her har regionsrådet taget udgangspunkt i et sparekatalog, som blev fremlagt på et budgetseminar sidst i maj. Kataloget indholdt besparelser for i alt 300 millioner.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00