Om  
Rikke Vestergaard
Jens Winther Jensen

Region Syddanmark har ny topledelse på plads

Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen indtræder til maj som koncerndirektører i Region Syddanmark.

Minna Møbjerg Stevnhoved

Rikke Vestergaard rykker fra posten som kommunaldirektør i Kolding Kommune, Jens Winther Jensen fra stillingen som sundhedsfaglig direktør i Nordjylland. Sammen skal de udfylde de i øjeblikket to tomme pladser i Region Syddanmarks koncerndirektion med tiltrædelse til maj.

Således står en ny ledelse på plads i regionen, der skal varetage det overordnede ansvar for omkring 25.000 medarbejdere og et budget i nærheden af 25 milliarder kroner.

Udover nyansatte Rikke Vestergaard og Jens Jensen udgøres ledelsen af Jane Kraglund og Michael Evan Goodsite. De tiltrådte henholdsvis i oktober 2015 og marts 2016, og det er således en helt ny ledelse, der nu skal finde sig til rette i koncerndirektionen.

Regionsformand Stephanie Lose (V), der har siddet i spidsen for ansættelsesudvalgets arbejde, udtaler i en pressemeddelelse:

”Vi står i den helt særlige situation i Region Syddanmark, at vi over kort tid kan sammensætte en hel ny topledelse, der sammen med politikerne kan nytænke ledelsen af regionen. Med Rikke Vestergaard og Jens Winther Jensen får vi de sidste to pladser i direktionen rigtig stærkt besat.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rikke Vestergaard

Kommunaldirektør, Esbjerg Kommune
master i offentlig ledelse (SDU 2004), cand.oecon. (Aalborg Uni. 1996)

Jens Winther Jensen

Direktør, Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, fhv. koncerndirektør, Region Syddanmark
cand.med. (Aarhus Uni. 1996), speciallæge i anæstesiologi og intensiv medicin (Aarhus Universitetshospital 2004), Master of Public Health (Harvard University 2021)

0:000:00