S støtter nu lov om tolkegebyr ved lægebesøg

Karen Jespersen (S) blander sig nu i regeringens lovforslag om at pålægge indvandrere tolkegebyr ved lægebesøg. Tidligere har S været modstandere af forslaget, men har nu ændret holdning. Dermed synes der at være et bredt flertal bag lovforslaget.
Kristian Lund Pedersen

I Socialdemokratiet finder vi, at det grundlæggende er en god idé, at indvandrere selv skal betale for deres tolk, når de har været i landet i mere end syv år. Men der er grupper, som må undtages, og her tænker jeg på eksempelvis demente og psykisk syge.

Karen Jespersen (S)
Socialdemokraternes Karen Jespersen ønsker klar besked om, hvilker grupper af indvandrere der vil blive fritaget for at betale for en tolk ved lægebesøg, selvom de har boet i Danmark i mere end syv år. Hun har stillet sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en række §20-spørgsmål på baggrund af det lovforslag (Lov om ændring af lov om sygehusvæsenet og lov om offentlig sygesikring), som netop nu udvalgsbehandles i Folketingets Sundhedsudvalg:

"I Socialdemokratiet finder vi, at det grundlæggende er en god idé, at indvandrere selv skal betale for deres tolk, når de har været i landet i mere end syv år. Men der er grupper, som må undtages, og her tænker jeg på eksempelvis demente og psykisk syge. Jeg vil gerne have ministeren gør det klart under hvikle forudsætninger, at visse indvandrere kan beholde deres tolkebistand," siger Karen Jespersen til SundhedsTinget.

Karen Jespersen mener, at det er tvingende nødvendigt, at indvandrene lærer dansk, og at man med den omfattende og dyre danskundervisning som tilbydes i dag også kan stille det krav til indvandrene. At bruge denne lov i et integrationsmæssigt sigte ser den tidligere indenrigsminister inden problemer i.

S på slingrekurs
Karen Jespersens udmeldinger adskiller sig fra de meldinger, som tidligere er kommet fra Socialdemokraterne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00