Sådan vil regeringen sikre ansvarlig behandling af data

DOKUMENTATION: Regeringen præsenterer otte nye tiltag, som skal styrke digital ansvarlighed i den private og offentlige sektor.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), innovationsminister Sophie Løhde (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fremlagde mandag otte initiativer, der skal hjælpe virksomheder med at styrke digital ansvarlighed. Arkivbillede fra oktober 2018.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), innovationsminister Sophie Løhde (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fremlagde mandag otte initiativer, der skal hjælpe virksomheder med at styrke digital ansvarlighed. Arkivbillede fra oktober 2018.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Etablering af et dataetisk råd, et særligt mærke, som skal hjælpe forbrugerne med at vælge virksomheder med orden i databehandling, samt et lovkrav om virksomheders rapportering af dataetik.

Det er blandt de nye initiativer, som regeringen, med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i spidsen, vil gennemføre for at styrke det, regeringen kalder digital ansvarlighed. 

”Det er vigtigt, at der i samfundet er tillid til virksomhedernes brug af data, så vi kan få fuldt udbytte af ny teknologi og digitale løsninger," siger Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00