Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Skal S kopiere eller bekrige Venstres sundhedsudspil?

S-toppen skal beslutte, om partiet skal matche Venstres forslag om at løfte psykiatrien med fire milliarder i 2033. Samtidig står det klart, at Venstre vil skrue – lidt – op for hanerne til privathospitalerne. Og så har Lars Løkke Rasmussen (M) taget hul på debatten om sundhedsvæsenets mest berømte patientrettighed. Status på første del af valgkampen.

Socialdemokraterne og Venstre gik på strandhugst i hinandens sundhedspolitik under den seneste valgkamp. Regeringens valgsudspil på sundhedsområdet vil vise, om det bliver en gentagelse ved dette valg. 
Socialdemokraterne og Venstre gik på strandhugst i hinandens sundhedspolitik under den seneste valgkamp. Regeringens valgsudspil på sundhedsområdet vil vise, om det bliver en gentagelse ved dette valg.  Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er et lille stykke danmarkshistorie. Psykiatri og mistrivsel er markante emner på stort set alle de store tv-debatter i valgkampen.

Aldrig før har en valgkamp haft så massivt fokus på området, som har måttet stå i skyggen af kræft og ventelister og andre velfærdsområder. Det står klart midt i valgkampen, hvor det er tid til at gøre status.