Specialeplan: Regioner roser - privathospitaler raser

KVALITET: Danske Regioner roser styrelsen for at have sat samme krav til private til offentlige sygehuse. Privathospitaler mener, planen dræber det frie sygehusvalg.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Forløbet omkring specialeplanen:

Forud for specialeplanen har Sundhedsstyrelsen i 2007 og 2008 i samarbejde med de faglige og videnskabelige selskaber og regionerne gennemgået de 36 lægelige specialer for at fastlægge og stille krav til sygehusenes hovedfunktioner og de mere avancerede specialfunktioner, der er opdelt i regions- og højt specialiserede funktioner.  

Sommeren 2009: Regioner og private sygehuse søgte Sundhedsstyrelsen om at blive godkendt til at varetage specialfunktioner.

Februar 2010: Sundhedsstyrelsen udmeldte en foreløbig specialeplan og åbnede for indlevering af nye væsentlige oplysninger og indsigelser.


Kilde: www.sst.dk

Specialeplanen er længe ventet og har været omdiskuteret. I går onsdag 23. juni kom så styrelsens endelige plan, der giver svaret på, hvilke offentlige og private afdelinger må foretage en lang række komplicerede behandlinger. 

I privathospitalernes brancheforening er man ikke tilfreds med planen. Formand Bent Wulff Jakobsen mener, at Sundhedsstyrelsen undervurderer værdien af samarbejde mellem det offentlige og det private sygehusvæsen.

Han siger i en pressemeddelelse:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00