Specialeplan udsættes til 2010

SYGEHUSE: Sundhedsstyrelsen udsætter for tredje gang sin udmelding om, hvilke sygehuse der må tage sig af hvad og hvor. Meldingen kommer efter årsskiftet.

Styrelsens udsættelse betyder, at sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) aflyser den orientering om regionernes specialeplanlægning, som Folketingets Sundhedsudvalg skulle have haft fredag den 20. november. Ministeren indkalder i stedet udvalget til møde den 29. januar 2010. Sundhedsstyrelsens offentliggørelse ventes at ligge omkring denne dato.

Sundhedsstyrelsen havde tidligere regnet med at være færdig medio 2009, så blev en afgørelse skubbet til oktober, og endelig blev afleveringen sat til slutningen af november. Styrelsen begrunder udsættelsen med, at regionerne ønsker mere tid til "dialog". En fast vending i regionernes ansøgninger har været, at de har bedt om "en forudgående dialog med Sundhedsstyrelsen, hvis de ansøgte specialiserede funktioner ikke godkendes".

Uofficielt tolkes den aktuelle udsættelse som et ønske om ikke at komme på banen i forbindelse med valget til regionsrådene.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00