Statsrevisorer kræver bedre styr på 13 milliarder

KRITIK: Sundheds- og Finansministeriet samt regionerne får kritik af Statsrevisorerne for ikke at styre de milliarder af kroner, der bruges til praktiserende læger og speciallæger. Regionerne kan juble, PLO kan skumle.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi har i dag et yderst velfungerende styringssystem i almen praksis.

Henrik Dibbern
PLO, formand

"Statsrevisorerne bemærker, at Finansministeriet, Sundhedsministeriet og regionerne ikke har sikret en tilfredsstillende styring af aktiviteter og udgifter i praksissektoren." Sådan lyder den centrale kritik fra Statsrevisorerne efter at have læst Rigsrevisionens beretning om styringen af praksis på området. Et område, der dækker de alment praktiserende læger, praktiserende speciallæger, tandlæger og psykologer.

Beretningen kommer, lige efter at overenskomstforhandlingerne mellem de alment praktiserende læger og regionerne er skudt i gang. Almen praksis er den største enkeltgruppe i praksissektoren.

Forhandlingerne er meget vanskelige, fordi regionerne har meget få penge at tilbyde de praktiserende læger, og samtidig har de ønsker om at give de praktiserende læger flere opgaver. Men den største hindring er, at regionerne i overenskomstforhandlingerne lægger op til, at de praktiserende læger, der er selvstændigt erhvervsdrivende, i langt højere grad skal styres og kontrolleres af regionerne.

0:000:00