Stort set hele satspujlen går til drift

PULJER: År for år er andelen af permanente bevillinger på satspuljen vokset, så den i 2014 er rekordhøj. Det er stik modsat ideen bag satspuljen, lyder kritikken. S holder fast i, at en større del af puljen skal på finansloven.

Alt i alt går 95 procent af satspuljens midler til permanente bevillinger i 2014, viser Finansministeriets optælling over puljen.
Alt i alt går 95 procent af satspuljens midler til permanente bevillinger i 2014, viser Finansministeriets optælling over puljen.Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Det siger noget om, at der ikke bliver stoppet op, når formålet med puljen netop er at udvikle nye initiativer for mennesker på overførselsindkomster.

Betinna Post
Chefkonsulent på Institut for Socialt arbejde på Professionshøjskolen Metropol

En lang række partier ønsker satspuljen ind under finansloven for at sikre mere sikkerhed for projekter og indsatser, der finansieres af den ofte omstridte pulje.

Men år for år er flere og flere satspuljemidler røget i puljen af permanente bevillinger, mens de midlertidige og nye indsatser får en mindre og mindre andel af den efterhånden over 12 mia. kr. store pulje.

Alt i alt går 95 procent af satspuljen til permanente bevillinger i 2014, viser opgørelse fra Statens Administration. I 2006 gik derimod 72 procent til permanente bevillinger fra satspuljen, mens den i 2011 var steget til 88 procent.

0:000:00