Sundhedsaktører: Fogh-æra skabte fremdrift og ulighed

Farvel Fogh 1: Personale og patientforeninger roser Fogh-regeringen for at have startet genopretningen af sundhedsvæsnet og lavet vigtige reformer. Men uligheden er vokset, vurderer de.
Foto: Henrik/Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det har været negativt, at man har fokuseret snævert på at mindske ventelisterne. Kortere ventelister øger ikke kvaliteten af behandlingen.

Jens Winther Jensen
Formand, Lægeforeningen

Løfter om en stram udlændingepolitik og et bedre sundhedsvæsen var blandt de markante valgløfter, som bragte Fogh til magten i 2001. Og spørger man i branchen, får man også deres ord for, at sundhedsområdet har oplevet markante forbedringer, om end de også mener, regeringen på nogle områder har sat en hel forkert kurs.

Patientforening: Klare forbedringer for udvalgte patienter
Hos Danske Patienter anerkender man, at Fogh-regeringen er påbegyndt en genopretning af bygningsmassen i sundhedsvæsnet. Og enkelte patientgrupper har fået klart bedre behandlingsmuligheder.

"Pakkeforløb på kræft- hjerte- og snart også gigtområdet har givet store patientgrupper en sikkerhed for hurtig udredning og behandling," siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

0:000:00