Sundhedsprofessor er optimistisk om genåbning: ”Man kunne starte med nogle af børnene”

INTERVIEW: Det kræver kreativitet og stor grad af fleksibilitet af alle at genåbne landet igen ovenpå coronanedlukningen. Men det må heller ikke gå for langsomt, lyder det fra professor i folkesundhed Lone Simonsen.

Mandag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S), at der efter påske så småt kan genåbnes for landet. Ifølge professor i folkesundhed Lone Simonsen skal man heller ikke vente længere.
Mandag aften varslede statsminister Mette Frederiksen (S), at der efter påske så småt kan genåbnes for landet. Ifølge professor i folkesundhed Lone Simonsen skal man heller ikke vente længere.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Man kunne starte med nogle af børnene. For skal vi have folk tilbage på arbejdet igen, vil det hurtigt også kræve, at børnene skal passes.

Lone Simonsen
Professor i folkesundhed, Roskilde Universitet

De små børn skal i starten måske kun være udendørs, så de ikke bare sidder samlet indenfor i et lokale og sutter på de samme legoklodser.

Lone Simonsen
Professor i folkesundhed, Roskilde Universitet

Den seneste måned er Danmark lukket ned med rekordfart, men når påskedagene er overstået, står vi måske et nyt sted.

Fakta
Lone Simonsen

Professor i folkesundhedsvidenskab ved Roskilde Universitet.
Har specialiseret sig i populationsgenetik, pandemier og epidemiologi.
Har tidligere blandt andet forsket i USA ved George Washington University og University of Massachusetts.
Hun har i mere end 20 år arbejdet for flere sundhedsmyndigheder verden over, heriblandt Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Hvis antallet af smittede, kritiske syge og døde fortsætter med at være stabile, kan landet begynde at genåbne. Det varslede statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde om coronaudbruddet mandag aften.

Kort inden havde Altinget professor i folkesundhed på Roskilde Universitet Lone Simonsen i røret for at høre hendes vurdering af, hvordan Danmark kan åbne op igen, og hvad der er på spil i denne del af kampen mod coronavirus.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00