Om  
Anders Tegnell

Svensk statsepidemiolog misser toppost hos WHO

Den tidligere svenske statsepidemiolog Anders Tegnell får alligevel ikke en toppost hos verdensundhedsorganisationen WHO. Flere medier rapporterer, at WHO og Anders Tegnell ikke har kunnet nå til enighed. 

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

I marts kom det frem, at Anders Tegnell var blevet tilbudt en toppost hos WHO, hvor han skulle arbejde med globale vaccineforanstaltninger.

Udmeldingen blev dog fuldt af undren fra WHO's side. Organisationen mente dels, at det var uklart, hvilken ekspertgruppe Tegnell skulle sidde i, og dels at der ikke var underskrevet en ansættelseskontrakt.  

Men WHO og Tegnell har ikke kunnet nå til enighed om den påtænkte opgave. Derfor skal Anders Tegnell i stedet arbejde med internationale anliggender hos den svenske pendant til sundhedsstyrelsen 'Folkhälsomyndigheden'.

Det skriver Folkhälsomyndigheden i en pressemeddelelse.

"Det er klart, at jeg er skuffet. Vi troede, at vi havde fået tydelige tegn på, at det her ville ske. Men nu ser jeg frem imod at arbejde med disse vigtige spørgsmål hos myndigheden i stedet. Det her er et område, der har behov for flere ressourcer," siger Tegnell til Expressen

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Tegnell

Seniorekspert, WHO, fhv. statsepidemiolog, Folkhälsomyndigheten i Sverige
ms.c. i epidemiologi (London 2004)

0:000:00