Thyra Frank genopstiller ikke til Folketinget

FARVEL: Ældreminister Thyra Frank (LA) har meddelt, at hun ikke genopstiller til Folketinget.

Ældreminister Thyra Frank (LA) genopstiller ikke til Folketinget ved valget. 

Det oplyser hun i et opslag på Facebook. 

I opslaget lægger den 66-årige minister vægt på, at hun efter et langt arbejdsliv nu vil bruge tiden på sin ægtefælle og sin familie. 

Hun ser positivt tilbage på sin tid i dansk politik. 

"I de sidste to et halvt år har det været ualmindeligt spændende at få lov at være minister for det område, som jeg har brændt for hele mit arbejdsliv. Det har bestemt også været udfordrende og kostet nogle knubs undervejs, men det er åbenbart en del af dét at være i politik," skriver Thyra Frank i sit opslag på Facebook. 

Ingen valgkreds siden 2016
I november 2016 forlod hun Nordjyllands Storkreds, hvor hun havde været spidskandidat for Liberal Alliance siden 2015. Her opnåede hun ikke valg, og begrundede sin afsked med valgkredsen, fordi hun ville finde en kreds tættere på Frederiksberg, hvor hun bor. 

Partiets anden kandidat i kredsen Christina Egelund blev i november 2016 valgt som ny spidskandidat.

Thyra Frank blev udpeget til ældreminister i november 2016, da Venstre, Liberal Alliance og Konservative dannede VLAK-regeringen.

Hun har tidligere været leder for plejehjemmet Lotte på Frederiksberg. 

Thyra Frank er uddannet sygeplejerske fra Frederiksberg Sygeplejeskole i 1982 og student fra 1972. 

 

Forrige artikel Hersom om radikal sundhedspolitik: Mere forebyggelse og løft af psykiatrien, tak Hersom om radikal sundhedspolitik: Mere forebyggelse og løft af psykiatrien, tak Næste artikel Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen Få overblikket: Altinget holder åbent hus hele valgkampen