Uddannelse af sygeplejersker kulegraves

NOTE: Undervisningsminister Bertel Haarder (V) vil nu undersøge uddannelsen af sygeplejersker for at se, om det teoretiske tynger uddannelsen på bekostninger af bandagelægning.
Lars Igum Rasmussen
Kritikken af det faglige niveau - eller mangel på samme - blandt nyuddannede sygeplejersker får nu undervisningsminister Bertel Haarder til at sætte uddannelsen under lup.

Et udvalg skal undersøge, hvorfor sygeplejerskerne efter sigende ikke kan lægge en simpel bandage, når de kan løse opgaver, hvor tunge samfundsteoretikere som Habermas og Foucault indgår.

Ministeren vil se på, om uddannelsen har fået en slagside mod det teoretiske væk fra den praktiske hverdag på sygehusene. Måske en årsag til det store frafald i en tid med mangel på sygeplejersker.

"Vi skal finde årsagerne til, at nogle bliver skræmt væk af uddannelsen, og når vi samtidig kan se den teoretisering, der skete for fire-fem år siden, må tiden være inde til at spørge, om vi gjorde det rigtige dengang, og det tror jeg ikke, man gjorde," siger Bertel Haarder til Radioavisen.

0:000:00