Udsatte bagest i sundhedskøen

DEBAT: Det er de udsatte grupper, der risikerer at komme til at betale for, at resten af befolkningen får fitness, helbredstjek og sund mad. Det mener Ole Pass, formand for Socialcheferne i Danmark.

I dag er sundhed gået hen og blevet et "frynsegode" for de ansatte i form af forsikringsordninger, der springer ventelister over, helbredstjek, sund mad, fittness og meget meget mere. De udsatte grupper risikerer at komme til at betale prisen for denne udvikling.

Ole Pass
Formand for Socialcheferne i Danmark

AF Ole Pass,
Formand for Socialcheferne i Danmark

Rådet for Socialt Udsatte afholdt i lørdags Brugernes Bazar, hvor temaet i år var ulighed i sundhed. Et yderst velvalgt tema og måske det mest brændende samfundsmæssige problem, vi overhovedet har i dagens Danmark.

Uanset hvordan man måler og definerer ulighed i sundhed, er det således en kendsgerning, at der målt i levealder og antal år med fravær af sygdom, er en klar og tydelig statistisk sammenhæng mellem social status og sundhedstilstand, hvor specielt uddannelse og indkomst er afgørende faktorer for at opnå et godt og langt liv.

0:000:00