Velfærdsoverblik: Skolevalg, samråd om pædagoger og ny lov om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

I denne uge skal landets skoleelever til stemmeurnerne og sætte deres kryds til Skolevalget 2021. Der afholdes Danmarks Mentale Sundhedsdag, og så skal uddannelses- og forskningsministeren i samråd om konsekvenserne ved regeringens udflytningsplaner for blandt andet velfærdsuddannelserne. Læs det velfærdspolitiske overblik her. 

Omkring 80.000 af landets 8. til 10. klasser skal sætte et kryds til skolevalget 2021 på torsdag. Billedet er fra sidste skolevalg i 2019. 
Omkring 80.000 af landets 8. til 10. klasser skal sætte et kryds til skolevalget 2021 på torsdag. Billedet er fra sidste skolevalg i 2019. 
Mads Mose Vikkelsø

Velkommen til denne uges velfærdsoverblik.

Ugen byder blandt andet på et samråd med uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S), der blandt andet skal svare på, hvad han vil gøre ved de aktuelle udfordringer med at rekruttere pædagoger til ledige stillinger i hovedstadsområdet.

Folketingets åbning i sidste uge betyder også, at der igen er gang i lovbehandlingen, og det skinner også igennem i velfærdsoverblikket. Der bliver i denne uge blandt andet førstebehandlet en lov om et forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00