Velfærdsoverblikket: Uge Sex, ulovlige træk i kontanthjælp, minimumsnormeringer i før-SFO og ældreklippekort

I Uge Sex skal folkeskoleelever over hele landet diskutere samtykke, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er kaldt i samråd om kommuners ulovlige træk i borgeres kontanthjælp og Folketinget skal stemme om id-kort til stofmisbrugere og klippekort til ældre.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal torsdag i samråd om sikring af minimumsnormeringer for børn, der er startet tidligt i SFO. 
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal torsdag i samråd om sikring af minimumsnormeringer for børn, der er startet tidligt i SFO. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Laura Bejder JensenMads Mose Vikkelsø

Velkommen til ugens velfærdsoverblik.

Det går ikke stille for sig i dansk politik. I den kommende uge skal tre af regeringens ministre i samråd om blandet andet minimumsnormeringer i tilfælde af tidlig SFO-start og ulovlige træk i borgeres kontanthjælp. 

Sideløbende skal folketinget forholde sig til id-kort til stofmisbrugere, klippekort til ældre og aldersverificering af unge, der vil købe varer med aldersbegrænsning. Også temaerne for ugens konferencer spænder bredt fra børn med handicap til forvaltning og innovative embedsmænd. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00