Venstre anerkender positive aspekter ved fixerum

FIXERUM: Venstre stemte i 2012 imod lovforslag om etablering af stofindtagelsesrum. En evaluering fra 2015 tilbageviser dog nogle af de daværende bekymringer, og partiet anerkender de positive aspekter i evalueringen, lød det torsdag fra Folketingets talerstol. 

Julie Lundbek

"Vi har aldrig været religiøse i vores tilgang til stofindtagelsesrum. Vi havde nogle bekymringer, og jeg glæder mig over at se, at evalueringen var så positiv, som den er."

Bemærkningen faldt fra sundhedsordfører Jane Heitmann (V) under førstebehandling af et lovforslag fra regeringen, der skal tillade, at en mindre gruppe af hårdt belastede stofmisbrugere får mulighed for at få hjælp af andre misbrugere, der er tilstede i fixerummet, til injektion af stoffet. Forslaget er også kendt som L 112. 

Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, ville vide, om lovforslaget er udtryk for en generel holdningsændring i forbindelse med stofindtagelsesrum, og her henviste Heitmann i sit svar til evalueringen fra maj 2015, samt at hun anerkender de positive aspekter ved den.

LÆS OGSÅ: Venstre vil ikke afskaffe fixerum

Regeringens lovforslag om assistance til hårdt belastede misbrugere, som torsdag blev førstebehandlet, "bringer overensstemmelse mellem virkelighed og lovgivning, nemlig at det nu bliver muligt for denne lille gruppe misbrugere at få hjælp til injektion af stoffet," uddyber Jane Heitmann over for Altinget. 

Lovforslaget nød bred opbakning fra Folketingets partier. Kun Dansk Folkeparti erklærede sig imod. 

Se Jane Heitmanns svar på Stine Brix' spørgsmål i klippet ovenfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00