6 ud af 10 kandidater i regionerne er utilfredse med den kollektive trafik - men magtpartier afviser at finde nye penge

Over halvdelen af kandidaterne til landets regionsråd er utilfredse med den kollektive trafik. Men der er lange udsigter til et økonomisk løft af bus- og togdriften, hvis ikke staten betaler, svarer de siddende politikere i de mest kritiske regioner.  

Selvom seks ud af ti kandidater ved regionsrådsvalget er utilfredse med den kollektive trafik, er der ikke udsigt til flere penge, mener fire siddende politikere.
Selvom seks ud af ti kandidater ved regionsrådsvalget er utilfredse med den kollektive trafik, er der ikke udsigt til flere penge, mener fire siddende politikere.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Flertallet af kandidaterne ved det forestående regionrådsvalg er kritisk indstillede overfor serviceniveauet i den kollektive trafik.

62 procent af de kandidater, der har deltaget i Altingets kandidattest, svarer, at de enten er helt eller overvejende uenige i, at den kollektive trafik fungerer tilfredsstillende i deres region, mens blot 3,5 procent erklærer sig ”helt enige” i udsagnet.

Mange af de nye kandidater ikke har haft budgetdrøftelser tæt inde på kroppen. Det har jeg, så jeg ved, hvor vi er nødt til at skære, hvis vi skal finde flere penge

Jens Ravn (V)
Næstformand i Region Sjællands udvalg for regional udvikling

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00