Afslutning på temadebat: Her er aktørernes ønsker til en national mobilitetsplan

Hvordan skal en national mobilitetsplan se ud? Det spurgte vi flere forskellige transportpolitiske aktører om i en nu afsluttet temadebat på Altinget Transport.

Ønsket om national mobilitetsplan, og hvad den burde indeholde var fokusset i en temadebat på Altinget Transport.
Ønsket om national mobilitetsplan, og hvad den burde indeholde var fokusset i en temadebat på Altinget Transport.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Selvom en national mobilitetsplan flere gange har været oppe at vende i transportpolitikken, er den endnu ikke blevet en realitet.

 I den netop afsluttede temadebat på Altinget Transport zoomede vi ind på mobilitetsplanen og spurgte aktørerne, hvordan de mener, en sådan national plan skal se ud? Hvad skal den indeholde? Og hvad er fordelene? 

Mange pegede på, at den grønne omstilling burde være en afgørende drivkraft bag mobilitetsstrategien, men blandt emnerne var også et opgør med bloktænkningen i transportpolitikken og fokus på mobilitet i landdistrikterne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024