Alliance kræver milliardstøtte til ellastbiler, men transportministeren vil ikke love noget

Transportminister Thomas Danielsen er ikke klar til at give løfter om nye støttepuljer til indkøb af grønne lastbiler, som det er blevet foreslået af Dansk Erhverv, Rådet for Grøn Omstilling og Volvo. Både Socialdemokratiet og Konservative ser flere fordele end blot CO2-besparelser ved at investere i den nye teknologi. 

"Jeg kan ikke afvise, at vi laver nogle flere puljer," siger transportminister Thomas Danielsen (V).
"Jeg kan ikke afvise, at vi laver nogle flere puljer," siger transportminister Thomas Danielsen (V).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Transportminister Thomas Danielsen kan hverken afvise eller give løfter om, at regeringen åbner nye puljer til vognmænds indkøb af grønne lastbiler.


Det var konklusionen, efter at ministeren torsdag eftermiddag tog del i Dansk Erhverv, Rådet for Grøn Omstilling og Volvos fælles lastbilsdemonstration foran Christiansborg.

“Vi har ikke aktuelt nogle planer om en pulje på to milliarder, men det er klart, at vi har en aktuel udfordring med at få nedbragt CO2-udledningen i transportsektoren. Derfor er jeg selvfølgelig meget interesseret i at få indblik i, hvad der er af muligheder,” sagde Thomas Danielsen, efter at ministeren, der selv har stort kørekort, havde prøvekørt en af Volvos modeller.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00