Anders Eldrup om elbilskommissionen: Vi har ikke fundet de vises sten endnu

INTERVIEW: Det er en "meget krævende opgave", som den tidligere regering har sat elbilskommissionen på, siger formand Anders Eldrup, der efter et lille års arbejde endnu ikke har fundet en løsning. Man kan ikke bare lige slå en streg over 50 milliarder kroner af statens indtægter, siger han.

Anders Eldrup, der tidligere både har været  administrerende direktør i Dong og departementschef i Finansministeriet, er formand for kommissionen for grøn omstilling af personbiler i Danmark. 
Anders Eldrup, der tidligere både har været  administrerende direktør i Dong og departementschef i Finansministeriet, er formand for kommissionen for grøn omstilling af personbiler i Danmark. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Selvom arbejdet skrider planmæssigt frem, har elbilskommission efter snart et års arbejde stadig ikke fundet en løsning på, hvordan man kan omstille bilparken til elbiler uden at efterlade et gigantisk hul i Finansministeriets pengekasse. 

"Jeg vil ikke sige, at vi har fundet de vises sten, men vi arbejder ihærdigt på at finde en løsning," siger Anders Eldrup, der er formand for kommissionen, der blev søsat i februar sidste år og inden udgangen af 2020 skal levere en løsning på problemet. 

Det har helt som forventet vist sig som en stor opgave at løse det svære problem, siger Eldrup.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00