Brancheforening: "Allerede nu holder lastbilerne flere timer i kø efter råstoffer"

Hvis ikke politikerne sætter i gang med at lave en national strategi for råstoffer, risikerer vi, at blandt andet klimaprojekter og infrastrukturplaner mislykkes. Sådan lyder det fra brancheforeningen for Danske Råstoffer, der derfor råber vagt i gevær. 

Allerede i dag er der ifølge brancheforeningen Danske Råstoffer udfordringer med at skaffe materialer til at bygge veje. (arkivfoto)
Allerede i dag er der ifølge brancheforeningen Danske Råstoffer udfordringer med at skaffe materialer til at bygge veje. (arkivfoto)Foto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Det er allerede i dag en udfordring at skaffe nok råstoffer på Sjælland. Derfor er der ifølge brancheforeningen Danske Råstoffers formand, Bjarne Overgaard, ingen tid at spilde i forhold til at lave en national råstofstrategi.

For selvom det først er nogle årtier ude i fremtiden, at vi skulle løbe tør for råstofferne, viser manglen sig ifølge formanden allerede klart i dag.

Tema: Svin, solceller eller sommerfugle – Kampen om Danmark

Med både klimakrise, biodiversitetskrise og fødevarekrise har kampen om Danmarks areal aldrig synes mere afgørende. Størstedelen af arealet går lige nu til landbrug og fødevareproduktion, men samtidig er der flere steder store ønsker om mere natur og grønne energikilder på land.   

Frem mod det nye folketingsvalg sætter Altinget fokus på den danske arealanvendelse og afkræver politikerne svar på, hvordan de ønsker at balancere de mange hensyn i fremtiden. 

Find alle artiklerne i temaet her.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00