Dækbranchen til politikerne: Forbyd sommerdæk, når der er sne på vejene

VINTERDÆK: Det skal være ulovligt at køre med sommerdæk, når der er sne eller is på vejene. Sådan lyder bønnen til politikerne fra FDM og Dækbranchen. Regeringen og V afviser en ændring, mens DF ønsker sagen nærmere undersøgt.

I Danmark er det tilladt at køre med sommerdæk, selv når der er høj sne på vejene. Dét vil Dækbranchen have ændret på.
I Danmark er det tilladt at køre med sommerdæk, selv når der er høj sne på vejene. Dét vil Dækbranchen have ændret på.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Hvis jeg levede af at sælge dæk, ville jeg nok også synes, at det var en god idé med lovgivning. Det er helt naturligt, at de har det synspunkt, og det respekterer jeg fuldt ud.

Kristian Pihl Lorentzen (V)
Transportordfører

For de fleste bilejere er vintermånederne ensbetydende med et smut forbi autoværkstedet for at få skiftet til vinterdæk.

I Danmark er det dog ikke lovpligtigt at køre med hverken vinterdæk eller helårsdæk, når vejene bliver dækket af sne eller is. Og står det til dele af den danske bilbrancher, bør der da også blive lavet om på dét.

"Vi foreslår, at man i Danmark indfører den tyske lovgivning, som siger, at hvis der er is og sne på vejen, så skal du have vinterdæk eller helårsdæk på bilen. Eller også må du lade bilen stå," siger Volker Nitz, som er direktør for Dækbranchen Danmark og Rådet For Større Dæksikkerhed.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00