Danskerne: Der skal satses på kollektiv trafik

MÅLING: Over halvdelen af danskerne mener ligesom regeringen, at mindst 2/3 af midlerne til infrastruktur skal gå til den kollektive trafik.
Socialdemokraterne glæder sig over, at danskerne deler holdningen om at satse på kollektiv trafik.
Socialdemokraterne glæder sig over, at danskerne deler holdningen om at satse på kollektiv trafik.Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Jeg tolker det mest sådan, at danskerne umiddelbart synes, at det er fint at styrke den kollektive trafik. Men når man skal ned og vurdere, hvor mange penge der skal gå til det ene og det andet, så må jeg holde fast i, at det skal baseres på nogle nøgterne analyser, så vi får mest muligt for pengene.

Lars Barfoed
Trafikordfører (K)
Fakta
Sådan er der spurgt: 

"Regeringen vil bruge 2/3 af midlerne til trafik-investeringer til kollektiv trafik, mens 1/3 af midlerne skal bruges til veje. Er du enig i, at mindst 2/3 af midlerne skal bruges til kollektiv trafik?"

Ja  52,7
Nej  36,3
Ved ikke  11,0

Undersøgelsen er foretage blandt 1394 personer i perioden torsdag den 13/10 til tirsdag den 18/10.


Kilde: A&B Analyse
52,7 procent af danskerne mener, at mindst 2/3 af fremtidige investeringer i infrastruktur skal gå til kollektiv trafik. 36,3 procent er imod den fordeling.

Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har foretaget for Altinget. Her har 1394 svaret på, om de mener, at mindst 2/3 af trafikinvesteringerne skal gå til kollektiv trafik. Og det vil mere end halvdelen.

Det er helt på linje med ønskerne hos den nye regeringer, der i sit grundlag skriver, at "i det omfang der frigøres midler i eller til Infrastrukturfonden, vil regeringen arbejde for, at 2/3 af disse bruges til kollektiv trafik, herunder letbaner, og cykling og 1/3 til veje mv."

En udmelding, der har fået både Venstre og Konservative til at rase over, at pengene er fordelt på forhånd uden, at man ser på, hvor problemerne er størst (læs artikel her).

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00