Debat

DF: Mange gode initiativer i aftale om "trafikmilliarden"

TRANSPORTDEBATTEN: Dansk Folkeparti har været med til at sikre investeringer i transportsystemet til gavn og glæde for danskerne. Et arbejde man fortsat vil arbejde for, skriver Kim Christiansen (DF), transport- og færdselsordfører.
Det seneste folketingsår har bragt flere vigtige transportpolitiske initiativer med sig. Blandt andet Togfonden, skriver Kim Christiansen (DF), transport- og færdselsordfører.
Det seneste folketingsår har bragt flere vigtige transportpolitiske initiativer med sig. Blandt andet Togfonden, skriver Kim Christiansen (DF), transport- og færdselsordfører.
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Kim Christiansen (DF)
Transport- og færdselsordfører

Årets helt store transportpolitiske nyhed var utvivlsomt indgåelsen af den store aftale om Togfonden.

Men det var langt fra det eneste vigtige initiativ, som blev taget det på transportpolitiske område i året, der gik i Folketinget.

På mange fronter og i flere forskellige forligskredse har Dansk Folkeparti været med til at sikre investeringer i transportsystemet til gavn og glæde for danskerne. Der har været gode nyheder i det forgangne år til både bilister, cyklister og pendlere såvel som tog- og buspassagerer.

Finansiering på plads
Også i det senest indgåede forlig om den såkaldte "trafikmilliard" er der mange gode elementer. Først og fremmest vil jeg fremhæve vigtigheden af, at vi langt om længe har fået de sidste elementer af finansieringen af Aarhus Letbane til at falde på plads.

Der har været tale om et længere forløb, hvor der blandt andet desværre har vist sig at være en budgetoverskridelse på 700 millioner kroner i projektet. I bagklogskabens lys må man nok konstatere, at projektet i udgangspunktet ikke har været finansieret helt godt nok.

Fakta

Transportdebatten på Altinget | Transport har til formål at fokusere og styrke den transportpolitiske og transportfaglige debat i Danmark.

Løbende inviterer Altinget | Transport derfor eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for transportområdet.

Niende udgave af Transportdebatten er samtidig sæsonens sidste før en ny opstart til efteråret. Derfor sætter vi med denne runde paneldebat fokus på, hvad der har rørt sig på transportområdet i det indeværende folketingsår.

I denne udgave af Transportdebatten vil otte debattører - både politikere, fagpersoner og interessenter på transportområdet - give deres syn på året, der er gået.

Deltag i debatten:

Send dit indlæg til [email protected].

Det har vi nu fået rettet op på, blandt andet ved med det seneste forlig at afsætte 227 millioner kroner, så staten i alt bidrager med 330 millioner kroner til at betale for fordyrelsen. Det har igennem hele forhandlingsforløbet været afgørende for DF at sikre, at vi fik finansieringen helt på plads, så letbaneprojektet ikke skulle barberes ned.

Det glæder mig, at det nu er lykkedes at sikre, at letbanen kommer til at køre efter den oprindelige plan - inklusiv forbindelsen til Odder- og Grenaabanen. Jeg er helt sikker på, at det vil give et stort løft til den kollektive trafik i Østjylland, når letbanen står klar.

Når jeg vender blikket fremad, ser jeg især frem til de kommende forhandlinger i den grønne forligskreds, hvor jeg vil lægge stor vægt på at sikre finansieringen af den ny fjordforbindelse ved Frederikssund, bedre vej til Tirstrup Lufthavn samt andre vigtige vejprojekter. Der er nok at tage fat på.

Kim Christiansen (DF)
Transport- og færdselsordfører

Det er også værd at nævne, at der er fundet midler til at etablere en ny S-togsstation ved Vinge i Nordsjælland. Det er et af Danmarks største byudviklingsområder, og det er vigtigt for mig som transportordfører, at DF - med de aftaler vi indgår på transportområdet - bidrager til at fremme den lokale erhvervsudvikling rundt omkring i landet.

Der er ingen tvivl om, at vi med bevillingen til S-togsstationen sender et stærkt signal til potentielle investorer om, at der er opbakning til projektet med den nye by i Vinge, som er et vigtigt projekt for fremtiden for Frederikssund Kommune.

Som afrunding vil jeg også fremhæve de 180 millioner kroner, som vi har afsat til at forbedre vilkårene for cykling i hverdagen. Pengene skal gå til at medfinansiere etablering af supercykelstier og cykelparkering.

Flere gode projekter i udsigt
Det giver en god sammenhæng mellem vores overordnede prioriteter og kommunernes behov, når kommunerne på denne måde skal ansøge om statsligt tilskud til relevante lokale projekter. Vi har fundet mange gode lokale løsninger på denne måde, og jeg ser meget frem til en ny omgang ansøgninger.

Når jeg vender blikket fremad, ser jeg især frem til de kommende forhandlinger i den grønne forligskreds, hvor jeg vil lægge stor vægt på at sikre finansieringen af den ny fjordforbindelse ved Frederikssund, bedre vej til Tirstrup Lufthavn samt andre vigtige vejprojekter. Der er nok at tage fat på.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kim Christiansen

Restauratør
Handel

0:000:00