Klimaråd: Afgifter bremser udbredelse af elbiler

AFGIFTER: En bedre bilbeskatning på elbiler og en målrettet politisk indsats er nødvendig for at opfylde 2030-målet for CO2-udledning, konkluderer rapport fra Klimarådet. Elbil-branchen bifalder anbefalingerne.

Elbilen stilles uforholdsmæssigt dårligt i afgiftssystemet, skriver Klimarådet i ny rapport. 
Elbilen stilles uforholdsmæssigt dårligt i afgiftssystemet, skriver Klimarådet i ny rapport. Foto: Colourbox
Frederik Tillitz

Vi har lavet en rimelig god model på grund af den indfasningsperiode, der løber over fem år. I stedet for at sige fuldd skrald på afgifterne fra start af og indføre fuld registreringsafgift fra dag et.

Louise Schack Elholm
Skatteordfører for Venstre

Afgifter på elbiler bremser klimamål, og der er derfor behov for en målrettet politisk indsats, står der i ny rapport fra Klimarådet.

Rapporten anbefaler en generelt bedre bilbeskatning til gavn for elbiler. Ellers kommer Danmark ikke til at nå EU's 2030-mål om at reducere udledningen af drivhusgasser fra transport, landbrug og boliger – den såkaldte ikke-kvotesektor – med 40 procent.

Da personbiler i dag står for omtrent halvdelen af transportsektorens udledning, betyder det ifølge rapporten, at der er behov for en million elbiler på de danske veje i 2030. Men med den nuværende lovgivning vurderes det, at der i 2030 kun vil være mellem 200.000 og 300.000.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00