Klimarådet advarer: Satsning på power-to-X kan øge CO2-udslip på kort sigt

Regeringens satsning på Power-to-X kan øge de globale udledninger af drivhusgasser, hvis ikke den følges op af nye investeringer i produktion af vedvarende energi, skriver Klimarådet i ny rapport. 

Regeringens ambition om at producere fire til seks gigawatt power-to-X risikerer at øge de globale udledninger af drivhusgasser indtil hele strømforsyningen er vedvarende, skriver Klimarådet. 
Regeringens ambition om at producere fire til seks gigawatt power-to-X risikerer at øge de globale udledninger af drivhusgasser indtil hele strømforsyningen er vedvarende, skriver Klimarådet. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når både regeringen og en række private investorer planlægger at satse stort på udvikling af danskproducerede elektrobrændstoffer gennem Power-to-X, risikerer de at gøre klimaet en bjørnetjeneste.

I hvert fald på kort sigt, advarer Klimarådet i sin årlige statusrapport, hvor rådet vurderer regeringens klimaindsats.

”Branchens udmeldte planer og regeringens strategi repræsenterer en hurtig udbygning med Power-to-X, som kan risikere at øge de globale drivhusgasudledninger frem mod 2030,” skriver Klimarådet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024