Kristian Pihl Lorentzen (V): Kørekort til 17-årige skal forblive en mulighed

DEBAT: Den midlertidige forsøgsordning med at lade 17-årige erhverve sig et kørekort og køre med erfaren ledsager bør gøres permanent, skriver Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen. 

Af Kristian Pihl Lorentzen (V)
MF og transportordfører for Venstre

Da Venstre havde regeringsansvaret, stod vi i spidsen for at indføre en forsøgsordning, som giver 17-årige mulighed for at erhverve kørekort og køre bil, så længe de er ledsaget af en erfaren bilist, indtil de fylder 18 år.

Når forsøgsordningen udløber, ser jeg gerne, at ordningen gøres permanent, så 17-årige fortsat kan få den erfaring, de får, når de kører sammen med en erfaren bilist. 

Unge har taget ordningen til sig
Nye tal fra Rigspolitiet viser, at over 63.000 unge har benyttet sig af ordningen, siden den trådte i kraft.

Og selvom antallet af unge, der har benyttet sig af ordningen, ikke alene siger noget om ordningens succes, mener jeg nu alligevel, at tallene viser, at de unge har taget ordningen til sig.

At de unge gerne vil få den praktiske erfaring fra kørsel i trafikken, de kan få gennem ordningen.

For i virkeligheden finder man sig nok først ordentligt til rette bag rattet, når man har været på vejene i noget tid. Undersøgelser viser, at unge mennesker har en langt højere risiko for trafikulykker, og det bliver vi nødt til at tage hånd om.

Det var derfor, at Venstre i sin tid pressede på for at få gennemført den treårige forsøgsordning. Så vi kan sikre, at de unge mennesker får mere erfaring, inden de fylder 18 år. Så vi kan øge trafiksikkerheden.

Og det er derfor, at Venstre gerne ser, at ordningen bliver permanent.

Forrige artikel R: Finanslov skal jagte kur mod flyskam R: Finanslov skal jagte kur mod flyskam Næste artikel Sophie Hæstorp: Politiske blindgyder forhindrer grøn transport Sophie Hæstorp: Politiske blindgyder forhindrer grøn transport